درمورد پایتخت ارمنستان
درمورد پایتخت ارمنستان ۱۳ خرداد ۱۴۰۳

درباره شهر

شهر ایروان پایتخت کشور ارمنستان و شهر محبوب تمام ارمنیان جهان است که در کنار رود هرازدان و دامنه‌ی کوه آرارات قرار گرفته است. این شهر مرکز اداری، فرهنگی و صنعتی کشور ارمنستان است. یونسکو در سال ۲۰۱۲ این شهر را به عنوان پایتخت جهانی کتاب برگزید. جالب است بدانید این شهر عضو وابسته به شهرهای اروپا است.

تاریخچه ی شهر ایروان

از ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد، انسان‌ها در محدوده ایروان زندگی می‌کرده‌اند. استحکامات عصر برنز شامل شنگاویت، تیشبانی و بردادزور در این منطقه یافت شده‌اند. کاوش‌های باستان‌شناسی قلعهٔ اورارتویی به نام اربونی را که در ۷۸۲ (پیش از میلاد) و بنا به امر شاه آرگیشتی یکم بنا شده بود را نمایان ساخت که در محل ایروان فعلی و برای محافظت از حملات قفقازیان شمالی قرار داشت. کانال‌های آبیاری و مخزن آب اورارتویی نیز در این محل کشف شده‌است. قلعه تیش‌ابیانی (کارمیربلور) به دست سیت‌ها در ۵۸۵ (پیش از میلاد) تخریب شد.

ایروان در گذشته جزئی از خاک ایران بود. در سال ١٨٢٨میلادی، پس از جنگ های طاقت فرسا بین ایران و روسیه، در پی عهدنامه ترکمانچای این شهر رسماً از ایران جدا شد و به روسیه پیوست.

جاذبه های توریستی ایروان

گردشگری در ارمنستان هرساله در حال توسعه است و ایروان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در این کشور است، اکثر هتل‌ها و رستوران‌ها، بارها و کلوب‌های شبانه ایروان به صورت مدرن ساخته شده‌اند، هچنین فرودگاه زوارتنوتس پروژه‌های نوسازی برای افزایش تعداد گردشگران را نیز انجام داده‌است.

با تلاشی که در توسعه‌ گردشگری آن صورت گرفته و به دلیل جاذبه‌های طبیعی زیبایش، شهری تماشایی در میان کشورهای همسایه خود و حتی برای کشورهای اروپایی است. خوشبختانه ایرانی ها برای سفر به ارمنستان نیازی به ویزا ندارند و نزدیکی این شهر به کشور عزیزمان مسافران زیادی را به این شهر زیبا جذب می‌کند. ایروان مکان های توریستی و گردشگری زیبایی دارد که می‌توان به فواره‌های رقصان میدان جمهوری، خانه اپرا ایروان، مجموعه کاسکاد و ویرانه‌های اربونی اورارتو اشاره کرد.

این شهر زیبا با قرار داشتن در ۱۰ شهر امن جهان دارای کلوب‌های شبانه، مکان‌های اجرا موسیقی زنده، مکان‌های پیاده‌روی، کافه‌های خیابانی، کازینوها و رستوران‌های متعدد است.باغ‌وحش ایروان در سال ۱۹۴۰، سیرک ایروان در سال ۱۹۵۶ و دنیای آب ایروان در سال ۲۰۰۱ تأسیس شده و از مراکز تفریحی محبوب شهر محسوب می‌شوند.

خیابان شمالی که خانه اپرا را با خیابان ابوویان متصل می‌کند، یک منطقه عابر پیاده محبوب در ایروان با ساختمان‌های مسکونی مدرن، مراکز تجاری، رستوران‌ها و کافه‌ها است. از دیگر اماکن توریستی ایروان میتوان به کاسکاد ایروان، خیابان تامانیان و میدان جمهوری نام برد. مرکز خرید دالما گاردن، مرکز خرید ایروان و مرکز خرید روسیا سه مرکز مهم و بزرگ شهر ایروان هستند.

شما روزها می توانید از موزه‌ی باستان‌شناسی اربونی و موزه‌ی تاریخ ارمنستان دیدن کنید و همچنین دیدنی‌هایی مثل مجسمه‌ی مادر ارمنستان و یادمان نسل‌کشی ارامنه را ببینید و شب‌ها در میدان هراپاراگ بایستید و رقص فواره‌ها با موزیک کلاسیک را تماشا کنید. از خیابان شمالی و خیابان آبوویان که بهشت برندهای اروپایی‌اند می توانید خرید کنید و یکشنبه‌بازار ورنیساژ را ببینید که پر از قهوه‌جوش‌های مسی، تخته‌نرد دست‌ساز و قالی‌های دست‌باف خیره‌کننده است.چالاقاش و آجاراکان که غذاهای محبوب ارمنی‌اند را هم امتحان کنید. البته انواع کباب‌های ایرانی، قفقازی و گرجی هم می‌توانید نوش جان کنید.

رونق اقتصادی 

این شهر یکی از مراکز مهم صنعتی، فرهنگی و علمی منطقهٔ قفقاز به شمار می‌رود. کارخانجات آن در زمینه‌های فراوری فلزات، ماشین‌افزار، لوازم برقی، شیمیایی، بافندگی و غذایی فعالیت دارند و مرکز بازرگانی فراورده‌های کشاورزی است. خطوط راه آهن گسترده‌ این شهر به رشد آن کمک به سزایی کرده است.در واقع اقتصاد این شهر بزرگ بیشتر به صنعت، امور مالی و خدماتی ، ساخت و ساز ها و مهمتر از همه به صنعت گردشگری وابسته است.

موقعیت جغرافیایی 

همانطور که گفته شد، ایروان در دامنهٔ کوه آرارات و بر کرانهٔ رود هرازدان بنا شده‌ است و جمعیت آن در سال ۱۹۸۹ (میلادی)، ۱٬۲۰۱٬۵۳۹ نفر سرشماری شده‌است. این شهر در تقسیمات کشور ارمنستان تابع هیچ استانی نیست و در واقع در مرز چهار استان کوتایک در شمال، آرارات در جنوب، آرماویر در جنوب غربی و آراگاتسوتن در شمال غربی قرار دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا از بین ۹۰۰ متر تا ۱۳۰۰ متر می‌باشد.

شرایط آب و هوایی

ایروان آب و هوایی کوهستانی با رطوبت پایین دارد. تابستان‌های این شهر گرم و زمستان‌های آن خیلی سرد است. بهترین زمان سفر، از اردیبهشت تا پایان تابستان است؛ البته از ابتدای زمستان تا اواخر فروردین می توانید از امکانات اسکی آن استفاده کنید.

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(0/0)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ